top of page

Welkom bij ons thuis van Moira Butterfield en Harriet Lynas


In dit mooi vormgegeven informatieve boek lees je veel over kinderen uit de hele wereld. Het boek bevat veel diverse informatie die goed op elkaar aansluit, door de informatie vanuit kinderen te beschrijven en dingen te beschrijven waar kinderen mee te maken hebben. Het gaat bijvoorbeeld over taal, eten en drinken, gewoonten, dieren, school, huizen en kleren in diverse landen. De keuze voor de landen is niet helemaal helder, maar uit de inleiding valt wel op te maken dat er keuzes moesten worden gemaakt, 'anders zou dit boek duizenden bladzijden hebben! '


Je leert wat kinderen op een dag meemaken. Het boek begint dan ook niet voor niets met de onderdelen 'Hallo...' en 'Ik heet...', waarna op de volgende bladzijde informatie over het ontbijt volgt. Verderop in het boek lees je informatie over schoollunches en het boek sluit af met avondeten en met 'Tot ziens!' en 'Dag!'. Tussendoor worden diverse onderwerpen aangehaald. De informatie over elk onderwerp start met een paar zinnen over het onderwerp, waarbij er soms een zoekopdracht staat of een vraag die de lezer stuurt om zelf iets te kiezen. Bijvoorbeeld: Welke van deze internationale ontbijtgerechten lijken jou het lekkerst?, Welk huisdier vind jij leuk om voor te zorgen? Of Hoe verschilt jouw avondmaal van deze? Op een aantal bladzijden staat nog een cirkel waar feiten in staan die je als lezer even laten nadenken. Bijvoorbeeld:

'We hebben allemaal water om te drinken, toch? Nee, helaas niet. Eén op de tien mensen in de wereld heeft geen schoon en veilig drinkwater waar ze wonen.'

De illustraties van Harriet Lynas zijn kleurrijk en bij elk onderwerp passend. Op de ene bladzijde staan grote illustraties en op weer een andere bladzijde staan wat kleinere illustraties en uiteraard staan er bij elk onderwerp illustraties van kinderen.


De variatie tussen de landen, de onderwerpen en de speelse vormgeving maakt het een erg aantrekkelijk en leerzaam boek om gewoon eens door te bladeren of om te gebruiken als je in wilt gaan op diversiteit of landen in de wereld.



Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page