Zeven avontuurlijke en mooie reisverhalen van Sinbad de Zeeman opnieuw op een prachtige wijze verteld door Tiny Fisscher voorzien van prachtige illustraties.
Dit verhaal is afkomstig uit de wereldberoemde en oeroude Arabische 'Sprookjes van duizend-en-één-nacht' en is oorspronkelijk voor volwassenen geschreven. Deze hervertelling is voor kinderen uitermate geschikt en vol bijzondere avonturen met af en toe een tikkeltje humor. De zeven reisverhalen zijn geïllustreerd door steeds een andere fantastische illustrator: Linde Faas (eerste reis), Sophie Pluim (tweede reis), Phyai (derde reis), Jeska Verstegen (vierde reis), Juliette de Wit (vijfde reis), Daan Remmerts de Vries (zesde reis) en Thé Tjong-Khing (zevende reis). Zeer passende illustraties die het verhaal een extra dimensie geven.
Sidi (ook Sinbad) de Sjouwer komt bij toeval terecht bij Sinbad de Zeeman. Sinbad de Zeeman vertelt hem (en andere aanwezigen) elke dag over een van zijn zeven reizen. Grappig is dat Sinbad de Zeeman eigenlijk na elke reis zegt nooit meer te willen reizen en toch beleeft hij maar liefst zeven keer de meest bizarre avonturen. De titels van de zeven verhalen geven veel weg, maar zeker niet het gehele avontuur. De verhalen heten achtereenvolgens: 'Een bewegend eiland', 'Het reuzenei van vogel Rokh', 'Cyclopen en monsterlijke slangen', 'Voer voor kannibalen en begraven in een grot', 'De wraak van Rokh en de Oude Man van de Zee', 'Een schip in stukken en een benauwde grot' en 'Gruwelijke zeemonsters en vliegen als een vogel'.
De verhalen hebben nagenoeg dezelfde opbouw: vertrek met een schip, een soort storm, aanspoelen op een eiland en dan weer gered worden. Zo klinkt het misschien heel eenvoudig, maar juist deze opbouw maakt het een krachtig boek. Gecombineerd met de vlotte korte zinnen, de beeldende rijke taal, de gedachten van Sinbad en de manier van aanspreken ('ik weet dat het ongeloofwaardig klinkt, maar ook nu werd ik gered'), maakt het een heerlijk (voorlees)boek.
De verwijzing naar eerdere reizen, maakt dat de verhalen samen één sterk verhaal vormen.