Dit dierenboek bevat op een originele wijze veel informatie over maar liefst 75 dieren. Aan de hand van de opzet van een vriendenboekje, maak je kennis met zeer diverse dieren. In het bovenste blok staat feitelijke informatie bijvoorbeeld hoe het dier heet (en soms staan daar meerdere namen), de officiële naam, wat voor een soort dier het dier is, hoeveel dieren er van deze soort bestaan, of ze bedreigd zijn of niet, waar ze wonen etcetera. Vervolgens lees je daaronder nog wat extra informatie zoals wat het lievelingseten van het dier is, door welk ander dier het dier opgegeten wordt, hoe het dier leeft en je leest wat extra leuke, vaak bijzondere weetjes.
Je leest informatie over dieren die in verschillende werelddelen leven. Zo lees je bijvoorbeeld over de wasbeer dat auto's zijn grootste bedreiging zijn, dat de Ecuadoriaanse vogelspin op zijn lekkere hapje springt om het te doden en dat de kleine Kaapse klipdas meer verwant is aan olifanten en lamantijnen dan aan knaagdieren. Zo is er bij elk dier wel iets bijzonders vermeld wat voor de meeste lezers waarschijnlijk nog onbekend was.
De vormgeving is erg aantrekkelijk, wat mede komt door de speelse opzet van het vriendenboekje en de mooie, wat kleinere illustraties van de beschreven dieren. Marieke ten Berge heeft de dieren prachtig geïllustreerd.
Achterin het boek vind je een register, waardoor je snel je lievelingsdier of het dier waar je wat over wilt weten kunt opzoeken
Wat een fijne toevoeging was geweest in dit boek, is een korte introductie. Nu moet je zelf als lezer goed kijken wat de samenhang is tussen de bij elkaar geplaatste dieren. Onderaan de bladzijde staat klein vermeld in welk werelddeel het dier woont en de achtergrondkleuren verschillen per werelddeel. Dat doet de lezer concluderen dat de dieren gerangschikt zijn op werelddeel. Daarnaast was het fijn geweest als de keuze voor juist deze dieren was toegelicht. Dat had het net een iets beter geheel gemaakt. Uit het hoofdstuk 'Natuurbehoud' kun je de keuze voor een aantal dieren herleiden: de dieren waar iets bijzonders mee is, die bijna uitgestorven zijn, zoals de Antilliaanse leguaan.