top of page

De toch niet zo eenzame tocht van Torre van Annekarijn Overduin

'De toch niet zo eenzame tocht van Torre' is een boek dat reeds eerder verschenen is, maar dat nu in een nieuw betoverend jasje is uitgebracht. Destijds was dit sprookjesachtige verhaal al genieten, maar met de sprankelende, haast magische illustraties van Sophie Pluim is het verhaal nóg mooier.


Het verhaal gaat over de jongen Torre die allerlei bijzondere gebeurtenissen meemaakt. Torre heeft het thuis wat lastig. Hij moet stil zijn voor zijn moeder en kleine babybroertje en dat is moeilijk. Zijn ouders en oom Fons besluiten dat hij de hele zomervakantie naar zijn oom hoog in de bergen mag. Hij went al snel en krijgt een vriendje: een babygeitje dat hij Natneus noemt. De manier waarop de vriendschap tussen Torre en Natneus groeit, heeft een grote en dus belangrijke rol in het gehele verhaal. Als Torre op een dag met de geiten eropuit trekt, komt hij in een storm terecht en juist op het moment dat zijn oom komt om hem te redden, valt hij in een kolkende modderstroom. De stroming neemt hem mee en als hij wakker wordt, probeert hij de weg terug te vinden. Alleen dan belandt hij in een vreemd bos, waar hij het vreemde aardmannetje Knarf ontmoet. En dat is het begin van een waanzinnig en heerlijk spannend avontuur. Een avontuur vol gekke boswezens en bijzonder interessante plannen waarvan je eigenlijk niet wilt dat het stopt.

Het is een niet alleen spannend avontuur vol vreemde boswezens en fantasie, maar ook een prachtig verhaal over vriendschap en liefde dat erg aantrekkelijk en goed is geschreven. Met prachtige woorden die passen in het geheel krijg je een goede sfeerimpressie en voelt het alsof je meeloopt met Torre. Daarbij helpen de betoverende illustraties van Sophie Pluim. De omgeving en de wezens die geïllustreerd zijn zitten vol warmte en magie. Het geheel voelt als aan een sprookje.


Een boek over eigenwijs zijn en over slimmer zijn dan je denkt. Maar bovenal een boek over dat je ertoe doet.





Schrijver: Annekarijn Overduin

Illustrator: Sophie Pluim

Jaar: 2024

Genre: fictie

Leeftijd: 10+

Uitgeverij: Gottmer

Comments


bottom of page